https://mobirise.com/

Delfine Persoon

Delfine Persoon is de regerende WBC, WIBF, WIBA en de IBF wereldkampioene boksen.

Delfine staat op nummer één van de wereldranglijst.


Delfine Persoon (Gits, 14 januari 1985) is een vrouwelijke elitebokser uit West-Vlaanderen (België) die in een korte tijd de Europese EBU, de Wereldtitels IBF, de WIBA, de WIBF en de meest prestigieuze WBC titel behaalde.

Ze bokst in de klasse lichtgewicht. Voor de kost werkt ze bij de Belgische Spoorwegpolitie.

Ze begon met een succesvolle judocarrière maar die heeft ze noodgedwongen moeten stoppen wegens een rugblessure.

Nadien begon ze te boksen bij Boxingclub Lichtervelde.

Halfweg 2008 bokste ze haar eerste van twaalf amateurwedstrijden, die ze allemaal won.

Halfweg 2009 werd ze prof.

Tot op heden won ze 31 van haar 32 wedstrijden, waarvan 14 met knock-out.

Op 5 maart 2011 werd ze in de sporthal te Lichtervelde Europees kampioen EBU na een overwinning op punten tegen de Zwitserse Nicole Boss.


Op 1 november 2011 verdedigde ze haar Europese titel met winst op punten in Izegem tegen de Franse Myriam Dellal.


Op 25 februari 2012 behaalde ze de WIBF Wereldtitel in Roeselare met technisch knock-out van de Italiaanse Lucia Morelli.


Op 21 september 2012 behaalde ze de IBF Wereldtitel in Antwerpen met technisch knock-out van de Australische Erin McGowan.


Op 12 januari 2013 heeft ze haar WIBF Wereldtitel in Sint Truiden met succes verdedigd tegen de Italiaanse Anita Torti door te winnen op punten.


Op 29 maart 2013 heeft ze een WBC Elimination Fight in Gent gewonnen met een KO in de tweede ronde tegen de Bulgaarse Kremena Petkova. De winnaar mag dan voor de WBC Wereldtitel boksen.


Op vrijdag 13 December 2013 heeft Delfine te Aalst voor 3 Wereldtitels gebokst tegen de Italiaanse Lucia Morelli, en heeft deze gewonnen door een technisch knock-out in de tiende ronde. De WIBF, de WBF, en de WIBA Wereldtitels staan nu op naam van Delfine.

Delfine Persoon staat nu ook nummer één van de Wereldranglijst.


De volgende stap was de WBC Wereldtitel winnen van de Argentijnse Wereldkampioene Erica Anabella Farias. Manager / Trainer Filiep Tampere van Boxingclub Lichtervelde was eerst naar de WBC conventie in Bangkok geweest en enkele weken later naar het hoofdkwartier van de WBC in Mexico, om te gaan lobbyen om dat gevecht in Belgie te verkrijgen... Na veel heen en weer getrek (geld en budget) was de kogel door de kerk en kon dat gevecht in April 2014 plaatvinden op Belgische bodem, namelijk in Zwevezele, de thuisbasis van Delfine haar sponsor, namelijk Paul Degroote van dtt.be. Dit was de eerste keer ooit dat een WBC Wereldtitel in Belgie bevochten werd. Dit evenement ging door in de sporthal te Zwevezele op 20/04/2014. Delfine heeft deze wedstrijd gewonnen op punten en is nu Wereldkampioene in al de bonden die er bestaan ! 


Op 11 November 2014 heeft Delfine terug in Zwevezele haar WBC Wereldtitel verdedigd tegen de Australische Diana Prazak. Dat is gelukt met een technisch KO in de negende ronde. Ze kreeg de gordel aangereikt door haar grote baas van de politie, Catherine De Bolle. De film van de kamp zie je hier.

Delfine is winnaar sinds 05/12/2014 van de Vlaamse Reus en is genomineerd voor de "Sportvrouw van het jaar" !

Delfine Persoon heeft op 25 april 2015 in Bern haar WBC-wereldtitel met succes verdedigd. Ze had weinig moeite met de Zwitserse Nicole Boss en won in de negende ronde met een technische knock-out.


Delfine Persoon op Wikipedia.

Delfine Persoon op Boxrec.